Защо контактни лещи?!

Цветните контактни лещи са един забавен начин да промените външният си вид, като промените тъмният цвят на очите си или пък просто го подсилите, ако имате светли очи.

Голяма част от хората предпочитат контактните лещи пред очилата, защото това ги кара да се чувстват по-комфортно или пък по-красиви.

Или пък може просто  да имате нужда от промяна, да смените  очилата с контактни лещи. Да, очилата изглеждат модерни, когато ги купувате и те би трябвало да издържат поне до две години. Модата обаче бързо се променя и очилата, за които сте похарчили много пари, може вече да не са така модерни. Контактните лещи могат да бъдат чудесна алтернатива.

Поставянето на лещи в началото изглежда сложно и мъчително, но след това става рутинна процедура, която правим с изключителна лекота, буквално за минути.

Какво трябва да знаете преди да закупите контактни лещи?

Преди да започнем, нашият съвет е:  За здравето на вашите очи е важно,винаги да се консултирате с вашият специалист по грижа за очите или вашият очен лекар относно лещите, които закупувате.

 • Задължително трябва да се сдобиете с разтвор за меки контактни лещи. Лещите и контейнерите за съхранение се почистват само и единствено с разтвори. НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ВОДА!

С универсалните разтвори служат за почистване, изплакване, премахване на протеиновите наслагвания и съхраняване на лещите. Той служи, както за почистването на контактни лещи, така и за почистването на контейнерите за съхранение на лещите. Толерантността на очите към разтвора е строго индивидуална. Използвайте разтвор, предписан от вашият лекар или специалисти по грижа за очите.

Има различни видове разтвори, както и различни разфасовки. Разтвор за контактни лещи, може да намерите в аптеките, оптиките,офталмологичните кабинети или онлайн.

Много е важно да не сменяте продуктите за грижи, без да питате професионалист по грижа за очите. Някои продукти не са съвместими един с друг или пък с определени контактни лещи. Използването на несъвместими продукти може да разруши контактните лещи или да навреди на очите ви.

 • Винаги трябва да имате контейнери за съхранение на контактни лещи.

При отваряне на опаковката  цветни контактни лещи Solotica ще видитеоригиналните контейнери за съхранение на лещи. От хигиенична гледна точка, контейнерите за съхранение на лещите се подменят на всеки 3 месеца.

 • Не е задължително, но е добре да имате допълнителна кутийка (travel case), които представляват (kit) малка кутийка с огледало и обикновено съдържат в комплект контейнери за съхранение на лещи, малко шишенце за разтвор и понякога малки спомагателни инструменти за поставяне на лещите.

Както знаете понякога, носейки цветните си лещи навън се случват извънредни ситуации. В следствие на попаднали власинки лещите да ни подразнят или при силно потъркване на очите да паднат. Можете да изплакнете лещите с разтвор и да ги поставите обратно на очите или просто да ги свалите.

 

Какво трябва да знаете  за контактните лещи ЗАДЪЛЖИЕЛНО?

Много е важно е да се разбере колко е важна грижата за лещите. Неправилната грижа за контактни лещи може да доведе до очни инфекции.

 • Винаги измивайте, изплаквайте и изсушавайте ръцете си преди да боравите с Вашите контактни лещи.

 • Винаги подсушавайте ръцете си с кърпа, която не оставя власинки или кухненска хартия!!!!

 • Изплаквайте контейнерите за съхранение на контактни лещи всеки път и никога не използвайте повторно разтвора в тях.

 • Никога не използвайте разтвори с изтекъл срок на годност.

 • Редовно сменяйте контейнера за лещи. Препоръчително на всеки 3 месеца.

 • Никога не носете лещите по-продължително от колкото вашият лекар ви е препоръчал.

 • Винаги четете листовката преди да поставите контактните лещи.

 • Ако не сте носили лещите няколко дни, следвайте инструкциите за режима на грижа за вашите контактни лещи. Почистете и дезинфекцирайте с разтвор Вашите лещи преди да ги поставите.

 • Физиологичният разтвор (разтворът във фабричните опаковки, където се намират лещите) е безопасен  за изплакване, но не и за почистване или дезинфекция. Тези решения служат за съхранение, но само докато отворите шишенцата/блистерите. Този разтвор никога не трябва да се използватповторно, нито пък фабричните опаковки на лещите.

 • Не забравяйте да почиствате вашите аксесоари за контактни лещи (пинсети, малко шишенце за разтвор, спомагателни инструменти за поставяне на лещите т.н.) както е указано.

 • Най-добре е да премахнете лещите преди душ, плуване или използване на гореща вана. Контактните лещи никога не трябва да се изплакват или съхраняват във вода. Ако водата докосне контактните лещи по някаква причина, извадете ги възможно най-скоро. Изхвърлете ги или ги почистете и дезинфектирайте за една нощ, преди да ги носите отново. Това може да помогне за намаляване на риска от инфекция. Най-безопасният вариант е контактните лещи да се държат далеч от водата.

 • НИКОГА не споделяйте лещите си с друг човек.

 • Контактните лещи трябва винаги да са влажни. Ако изпитвате затруднение  при поставянето им, поливайте лещите с разтвор на няколко секунди, за да не се изсуши. Ако контактните лещи се изсушат, те стават неизползваеми!

 • И не се притеснявайте - контактната леща не може да се изгуби зад окото ви ;)


Как се слагат меките контактни лещи?

ВНИМАНИЕ: Първо прочете внимателно цялата информация как се поставят контактните лещи и след това извършете следните действия!

Преди да сложите контактните си лещи:

Винаги измивайте и подсушавайте ръцете си с кърпа, която не оставя власинкиили кухненска хартия!

Използвайте крем за ръце СЛЕД като сте поставили лещите, за да не ги замърсите или да инфектирате очите си.

Опаковката на цветни контактни лещиSoloticaсъдържа оригиналните контейнери за съхранение на лещи, както и фабричните опаковки с физиологичен разтвор, в които се намират самите лещи.

Месечните лещи са опаковани в блистери, а годишните лещи в запечатани във флакони с физиологичен разтвор. Целта на тази опаковка е да запазите лещите стерилни. Внимавайте да не се нараните, докато отваряте фабричната опаковка. Отварянето погрешно може да доведе до счупени нокти, наранени зъби или устни. Не използвайте нито едно от тях!

 • Предварително пригответе отворен разтвор, в случай, че при изсипването на физиологичният разтвор  с лещата в дланта ви, лещата заседне в самото шишенце.

 • Отворете флакона/блистера.

 • Измийте и подсушавайте ръцете си с кърпа, която не оставя власинки или кухненска хартия!

 • При годишните лещи:

Изсипете разтворът и лещата от шишенцето с в дланта си или внимателно я извадете с пинсети за контактни лещи.

При месечните лещи:

Вземете с показалец лещата от пластичната еднократна опаковка с разтворът и я сложете в дланта си.

 • Веднага след като извадите  лещата я дезинфекцирайте с вашият разтвор.Добра идея е винаги да започвате с едно и също око (например дясното), за да не объркате дясната и лява леща.

 • На контейнерите за съхранение обикновено е записано „дясно“ (Right) или „ляво“(Left ).Ако няма фабричен надпис на контейнерите за лещи, маркирайте (например с маркер) капачките или която част предпочитате.

 • Поставете лещата на върха на показалеца си и внимателно я инспектирайте дали няма нещо полепнало по нея (власинки) или пък, ако е деформирана или обърната на обратно.

 • Дръпнете долния клепач със средния пръст на същата ръка.

 • С другата си ръка дръжте отворен горния клепач.

 • Поставете лещата директно върху ириса на окото или на бялата част на окото.

 • Без да мигате погледнете към лещата.

 • Внимателно пуснете клепачите и премигайте за да се намести самата леща върху ириса.

Повторете тези инструкции, за да поставите и лявата леща.

Изплакнете контейнерите за контактни лещи с разтворът и ги оставете с отворени капачки за да изсъхнат, на чисто и сухо място. Това е добре от хигиенична гледна точка. Точно за това е хубаво да имаме отделна кутийка (travel case)за навън.


Как се свалят меките контактни лещи?

ВНИМАНИЕ: Първо прочете внимателно цялата информация как се свалят контактните лещи и след това извършете следните действия!

Преди да свалите контактните си лещи:

Винаги измивайте и подсушавайте ръцете си с кърпа, която не оставя власинки/кухненска хартия!!!!

Използвайте крем за ръце СЛЕД като вече сте махнали лещите, за да не ги замърсите или да инфектирате очите си.


За да свалите меки контактни лещи:

 • Първо напълнете контейнерите за съхранение на лещи с  пресен разтвор.

 • Започнете с дясното око, както при поставянето.

 • Задръжте долния си клепач, гледайте встрани.

 • Внимателно преместете лещата към бялата част на окото.

 • Нежно прещипете лещата между палеца и показалеца си и я махнете от окото.

 • Промийте лещата с разтвор.

Важно:  Ако двата края на лещата се залепят един за друг докато ги сваляте, в никакъв случай не се мъчете да ги отлепите. Това може да доведе до разкъсване на лещата. В такъв случай просто поставете лещата в дланта си, сипете разтвор върху нея и нежно я разтрийте. Тя веднага ще възстанови първоначалната си форма. Поставете лещите в контейнерчетата за съхранение и затворете капачките, до следващото използване.


Какво включва тази цена? Една леща или 2?

Цената включва 2 лещи във фабрично затворена опаковка и контейнер за съхранение на лещи.

В цената не е включен разтвор за почистване на контактни лещи.


Какво представлява новата колекция HIDROCOR RIO?

Новата колекция цветни контактни лещи, вдъхновени от Рио в Бразилия!

Годишни цветни контактни лещи със средно светла равномерна пигментация. Екзотични цветове, без лимбален пръстен (без пръстен около цвета).

Компанията Solotica, базирана в Бразилия, пусна 4 нови великолепни цвята, вдъхновени от природната красота на Рио де Жанейро в Бразилия. Всеки един от цветовете има своя собствена история и покритие като портрет от богатата горска зеленина до бляскавото небе на Рио де Жанейро. 

Hidrocor Rio Ipanema - Ако харесвате цветът Hidrocor Quartzo, но си мечтаете за един тон по-тъмен цвят, Hidrocor Rio Ipanema е точно за Вас! Тези цветни контактни лещи имат синьо-сиво-зелен цвят с леко наслагване на жълто. Или както се казва „Слънце в очите“.

Hidrocor Rio Parati – Светло сивите очи са винаги модерни! Hidrocor Rio Parati е комбинация от Solotica Hidrocor Ice и Solotica Hidrocor Cristal, придавайки ярък и светъл тон на лицето. Ако търсите така нареченият “baby blue”  цвят, това е точно попадение.

Hidrocor Rio Buzios - Сред съществуващите зелени нюанси на Solotica, новият Hidrocor Rio Buzios има цвят на уникално зелено море с дълбоки води и богати тонове. Представете си зелен райски портрет в очите - това е, което получавате с Hidrocor RIO Buzios.

Hidrocor Rio Copacabana – Пастелен цвят, тип „мента". Един тон по - „студен"  цвят от Hidrocor Mel и Hidrocor Amber, но в същото време изглежда екзотичен. Изключително красиво зелен цвят.

Защо контактни лещи Solótica?
Качество Контактните лещи осигуряват равномерна пигментация и перфектно покритие.
Уникалност Единствените реалистични контактни лещи в света, придаващи уникално естествен вид.
Безопасност Специална безопасна технология за създаване на най - фините, естествени и реалистични цветове.
Удобство Solótica са най – удобните, непрозрачни лещи.
©2020. www.stcolorlenses.com. All Rights Reserved